Vaccineren, wel of niet doen?

Allereerst ben ik niet vóór of tegen vaccineren, dat is ieders eigen keuze.
Ik wil er wel uitleg over geven zodat je zelf de keuze kan maken die voor jou goed voelt.
Vaccineren is een recht en geen plicht. Als ouder wil je graag voorkomen dat je kind ziek wordt.

Helaas gebeurt het steeds vaker dat kinderopvangcentra kinderen weigeren die niet gevaccineerd zijn. Ook voelen ouders -die er bewust voor hebben gekozen om hun kind niet te vaccineren -zich vaak alleen en durven er niet met andere ouders over te praten uit angst dat hun kind niet meer met hun kinderen mag spelen.

De overheid vindt het belangrijk dat alle kinderen in Nederland worden gevaccineerd.
De achterliggende gedachte is dat iedereen dan beschermd is tegen kinderziektes die vervelende complicaties kunnen veroorzaken, kinderziektes zijn besmettelijk.
Er wordt helaas vergeten te vertellen dat gevaccineerde kinderen ook besmettelijk zijn na de vaccinatie.

Kinderziektes zijn uitingen van angst en lijden van het kind. Een manier om de wereld en alles wat op het kind af komt te verwerken. Als er voldoende aandacht, liefde en zorg is voor het kind dan zijn er geen ziektes nodig.
Natuurlijk is het niet zo dat een kind te weinig liefde of aandacht heeft gehad als het ziek wordt, kinderen denken magisch en iedereen heeft zijn eigen perceptie.
Als de kinderziekte wel wordt doorgemaakt zal het kind op een milde manier antistoffen aanmaken zodat het afweersysteem rustig opstart.

Een kinderziekte is prima door te maken voor een gezond kind met een gezond lichaam. Het zelfhelend vermogen van het kind zal deze taak goed uitvoeren.

In een enkel geval treedt er een complicatie op gedurende het ziek zijn.
De complicatie maakt dat mensen bang zijn geworden voor kinderziektes, dit is wat de overheid daarom vooral benadrukt. De angst beïnvloedt onze keuze.

Baby’s van 2 maanden oud krijgen in twee maanden tijd achttien vaccins toegediend. In deze periode is het afweersysteem van het kind nog onrijp en kwetsbaar. De afweer die het kind van de moeder heeft meegekregen begint langzaam minder te worden en het kind moet zijn eigen afweer op gaan bouwen. Als een kind borstvoeding krijgt ontvangt het kind nog deels antistoffen via de moeder, toch blijft de aanslag enorm groot.

In een vaccin zitten verzwakte ziektekiemen en stoffen die ervoor zorgen dat het vaccin langere tijd houdbaar is maar ook om de ziektekiem ‘wakker’ te maken.

Deze stoffen geven vaak de bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen heel diverse klachten geven, we noemen dit het Post Vaccinaal Syndroom (PVS).

Voorkomen of herstellen van vaccinatieschade.

Als je kind al gevaccineerd is en klachten heeft kan je kind ontstoord worden met 1 of meerdere NEI sessies, dit hersteld de vaccinatieschade.

Om te voorkomen dat een kind vaccinatieschade oploopt is het belangrijk om vooraf een bescherming op energetisch niveau mee te geven aan je kind, dit zorgt ervoor dat het systeem van je kind gewaarschuwd wordt tegen de aanval en zich ‘schrap’ kan zetten.
hierbij zijn ook nog enkele randvoorwaarden nodig.

Geef op het consultatiebureau aan dat je gedoseerd wil vaccineren. Dus maar 1 prik per keer.
Dat vinden ze lastig maar ze zijn vaak allang blij dat je wel wil vaccineren.

Op zijn vroegst vaccineren als je kind 5 maanden oud is.
Houd een langere pauze tussen de vaccinaties, de volgende vaccinatie pas 2 maanden later.

Geef tijdig door wanneer je kind de prik zal krijgen, de ontstoring dient 2 dagen voor de prik te worden gedaan en het niveau van de vit C van je kind moet optimaal zijn, dat kan ook uitgetest worden.

Na de vaccinatie is ook een ontstoring nodig van het gegeven vaccin.

Al bovenstaande ontstoringen zijn niet intensief voor je kind. Het kan zelfs op afstand.
Neem gerust contact op bij vragen.

Bronnen: Tinus Smits: Similia Similibus Curentur, 24/3/1994
Dolisos Nieuws: Doeltreffendheid van Polyinfluenzinum 200K bij de preventie van                        griepachtige verschijnselen
Martin de Munck in samenwerking met Desiree Rover

Literatuur: Inenten niet zonder risico- Tinus Smits
Vaccinatie is geen immunisatie- Tim O’Shea
Vaccinatie- Viera Scheibner
Vaccin Vrij- Door Frankena
Leven zonder vaccinaties & Vaccinaties doorgeprikt- Tineke Schaper en Noor Prent