Wat is NEI ?

NEI lost blokkades op, zou jij dat ook willen?

Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een werkwijze die zich richt op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen.
Iedereen heeft onbewust emotionele blokkades, waardoor je onbewust een situatie creëert of in stand houdt die je eigenlijk liever wil vermijden. Dit kost heel veel energie.

Met NEI zoeken  we de verstoring die jouw lichaam zo uit balans heeft gebracht. Bijna altijd hangt een klacht samen met niet-verwerkte emoties.
Niet zelden ligt de oorzaak in de kindertijd. Het is bij NEI niet noodzakelijk dat je de volledige emotie weer oproept en herbeleefd.

NEI spoort in – congruenties tussen je bewuste en onbewuste op met behulp van de biotensor. Op deze manier ga je op zoek naar wat je belemmert om datgene te doen wat je werkelijk wil.
Zodra je jezelf bewust bent van wat je tegenhoudt, heb je de mogelijkheid hieraan te werken en te ontdekken wie je werkelijk bent.
Bewustzijn, integreren en loslaten geven je de sleutel in handen om dat leven te creëren dat wenselijk is voor jou.

NEI gaat er vanuit dat je in je jeugd emoties hebt meegemaakt en deze niet hebt kunnen verwerken omdat je hersenen nog niet volledig volgroeid waren.
De emotie zit in de rechterhersenhelft, terwijl het begrip in de linkerhersenhelft zit.

Als je bijvoorbeeld als peuter naar de rand van een diep zwembad loopt en je moeder roept je verschrikt toe dat je dat niet moet doen, dan schrik jij van die reactie. Je snapt nog niet waarom je moeder zo verschrikt roept (begrip zit in de linkerhersenhelft, als twee jarige begrijp je niet dat je nog niet kan zwemmen en je dus zou kunnen verdrinken als je in het water valt). Van zo’n ‘simpel’ voorval kan je later al last krijgen, je kon het toen nl. niet plaatsen en het blijft daarom in je rechterhersenhelft zitten (Daar zitten de emoties) zonder dat je het kan verwerken. Door NEI toe te passen kan de integratie wel worden voltooid en heb je geen last meer van dit probleem. (de uiting kan heel divers zijn, van faalangst tot slecht slapen).

Wat kun je met NEI aanpakken?

  • Ongewenst gedrag; je wil het één maar doet het ander. Je acties zijn niet in overeenstemming met wat je eigenlijk wil. bijv. ADHD, verslaving; teveel eten, roken.
  • Ongewenst gevoel; je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, eenzaamheid. Dit kan o.a. leiden tot fobieën, leer- en concentratieproblemen, stress of slapeloosheid.
  • Fysieke klachten; ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen om ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zo ver gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals bv. hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en andere chronische klachten.

NEI kan bij iedere leeftijd worden toegepast. Zelfs op afstand via een foto.

Ook baby’s kunnen worden behandeld, denk aan huilbaby’s of slechte slapers  waarbij je geen idee hebt wat er aan de hand is. voor de verzorgers is het zwaar dat baby’s niet kunnen verwoorden wat hen dwars zit. Mogelijke voedingsallergieën kunnen worden ontdekt zonder vervelend onderzoek. NEI geeft inzicht in de oorzaken en heft de blokkades op door het te integreren.

Ook kan NEI je duidelijk maken wat een zwangerschap in de weg staat en kunnen de blokkades die erop zitten verholpen worden. Dus zelfs ongewenst kinderloosheid is in veel gevallen te verhelpen.

Ook als je geen duidelijke klacht hebt kan je door NEI erachter komen wat er speelt voor jou, het geeft je veel inzicht. Wat je bv. verder met je leven wil gaan doen. Je onderbewustzijn weet precies wat jij graag wil doen met je leven.

Ook tekorten van vitamines of mineralen in het lichaam kunnen ontdekt worden zonder bloedonderzoek. Je onderbewustzijn weet precies wat jij nodig hebt.