Omlaag met je gewicht (Gratis)

Wil je graag omlaag met je gewicht en lukt het niet?
Lukt het wel om af te vallen maar heb je steeds weer last van dat jojo-effect?

Doe dan nu mee met de GRATIS omlaag met je gewicht challenge die maandag 23 juli start.

Waarom zijn mensen eigenlijk stevig of soms zelfs dik?

Veel mensen krijgen dit letterlijk met de paplepel ingegoten.
Van huis uit leren ze van hun ouders omgaan met eten en dat gedrag kopiëren ze.
Helemaal logisch natuurlijk, alle mensen kopiëren dingen van elkaar. Dat is heel normaal.
 
In een gezin zijn vaak steeds terugkerende gebruiken en/of gezegden van toepassing.
Natuurlijk maakt het ook verschil in welke periode jij je jeugd hebt doorgebracht.
 
Mijn ouders zijn voor- en in de oorlog geboren en hebben min of meer de oorlog bewust meegemaakt. Vooral de hongerwinter laat dan toch zijn sporen na.
Dit zorgt ervoor dat er bepaalde overtuigingen hierover aanwezig blijven.
 
Mijn ouders dachten veel in schaarste en tekort. Dat gebeurde niet met opzet maar wat ze in het verleden hadden meegemaakt.
Hierdoor heb ik bijvoorbeeld meegekregen dat ik mijn bord hoor leeg te eten. In mijn herinnering werd dat dagelijks benoemd.
Dit heeft zo’n impact gehad dat ik dat nog steeds hoor (als gedachte in mijn hoofd).
 
Er hoorde bij ons thuis altijd een koekje bij de thee en alleen bij bijzondere gelegenheden was er gebak. Als er visite kwam waren er hapjes, verder niet.
 
Deze normen en waarden neem je vanuit je jeugd mee naar het heden. Het is een gewoonte geworden, het voelt vertrouwd en herkenbaar voor je.
Als je toch besluit dat je nu eindelijk af wil gaan vallen dan blijven deze belemmerende overtuigingen je achtervolgen.
 
Waarom moet er toch altijd een koekje bij de thee? De hapjes maken het heus niet gezelliger als er bezoek komt, toch? Waarom zou je je bord leegeten als je eigenlijk vol zit? Het is er compleet ingesleten.
Toch is het heel lastig om deze belemmerende overtuigingen los te laten, maar het kan echt wel! Je bent je er eerst vaak niet eens van bewust, de bewustwording is alvast de eerste stap!
Gedurende een week krijg je 1 op 1 coaching in een geheime facebook groep. Alleen leden kunnen de berichten lezen, helemaal veilig dus. Je krijgt allemaal tools, tips en inzichten waardoor je helder krijgt waarom het jou steeds niet lukt om dat gewicht op peil te houden.
Iedereen krijgt ruim de tijd om de opdrachten te doen want de groep blijft altijd nog enkele weken open. Aan het eind is er een live Q en A waarin je vragen kan stellen die je niet in de groep wilde plaatsen. Deze vragen worden anoniem beantwoord.